EdAider logo

Därför ansluter Sveriges största skola till EdAider Wellbeing – "Hjälper oss att följa måendet och agera i tid"

EdAider Wellbeing är en forskningsbaserad och vetenskaplig tjänst som hjälper skolor att arbeta förebyggande med elevhälsan, och elever att hålla koll på sitt eget mående. En av de skolor som nyligen har börjat använda tjänsten är Dragonskolan i Umeå – Sveriges största skola.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Rektor på Dragonskolan är Jennifer Hedström, som vann utmärkelsen Årets digitaliseringsledare på Skolledargalan 2022, och vi frågade henne hur hon ser på skolans användande av EdAider Wellbeing:

Hur tror du att EdAider Wellbeing kan förbättra Dragonskolans systematiska elevhälsoarbete?

– "Jag tror att det här kan hjälpa oss att på ett snabbt sätt scanna av måendet i gruppen som helhet. Dels kan vi, med väldigt liten tidsinsats, få svar av många på samma frågor. Det ger oss en helhetsbild av ett aktuellt läge och kan hjälpa oss följa måendet och agera i tid. Jag tror också att det kan bli ett bra diskussionsunderlag i de olika klasserna. Att klassen tillsammans kan reflektera över och ha dialog om hur vi mår och varför. Det blir ett redskap att samtala kring självreflektion och hur var och en kan stötta sig själv och att vi är varandras arbetsmiljö.

Vi genomför såklart redan elevenkäter om mående, men de mäter inte vecka för vecka och när resultatet presenteras för klassen, har den känslan redan passerat för länge sedan. Jag tror att en snabb och återkommande återkoppling, kan öka motivationen för eleverna att svara och att själva se vinsten av att kontinuerligt reflektera över sitt eget och andras mående."

Prova EdAider Wellbeing du också

Vill din skola eller kommun också börja arbeta med elevhälsan på samma sätt som Dragonskolan, med en vetenskaplig och forskningsbaserad grund? Kontakta oss på contact@edaider.com så berättar vi mer om hur tjänsten kan provas och användas hos er.


John Sundström
John Sundström

Följ vårt nyhetsbrev!

EdAiders nyhetsbrev håller dig uppdaterad om nya webbinarier, poddavsnitt och tips på intressant läsning – direkt i din inkorg.